Blog

Paas tafelstyling: fresh romantic & ibiza style

Ja het het dan eindelijk zover, het mooiste seizoen van het jaar breekt weer aan. Het seizoen van nieuw leven en energie. Met het frisse groen van het jonge blad en de bloesems die je ziet en ruikt, het vrolijke gefluit van de vogels. Het meest geniet ik van de eerste warme zonnestralen op mijn huid zodat het net lijkt of je smelt, heerlijk! En de extra vrije dagen in dit seizoen doen het ook altijd goed ; ) met pasen in het vooruitzicht geef ik jullie graag inspiratie om je tafel op z’n paasbest te krijgen met simpele zelfmakers.

– FRESH ROMANTIC –

IMG_5725 IMG_5756 IMG_5727

De basis heb ik hier rustig gehouden en de combinatie van het frisse groen en het gipskruid maakt het fris en lief. De craftkaarten heb ik verknipt tot het formaat wat ik zocht. Met een krijtstift heb ik de naam geschreven en wat je niet ziet maar wel leuk is dat ik met een goudmarker de buitenlijnen van de naam langs ben gegaan zodat het net een andere touch krijgt en het matcht goed met het gouden lepeltje. Een klein boeketje werkt altijd goed bij je servet en zo verkrijg je door minimale middelen een groots resultaat.

IMG_5726 IMG_5716 IMG_5715

Het ei-meisje met gipskruidkransje was een idee wat ik op pinterest zag en waar ik direct verliefd op was. Het gezichtje heb ik weer met de goudmarker getekend. Zo komen alle elementen weer terug zodat het toch rustig blijft. Het eivaasje is erg gemakkelijk om te maken en super leuk om in bloesemtakken te hangen. Je kookt het ei en snijd het ‘kopje’ eraf en haalt het ei eruit. Met een cocktailprikker prik je er voorzichtig gaatjes in het haalt er een touwtje of ijzerdraadje doorheen. Je knoopt het aan de binnenkant, je vult het met een beetje water en het is klaar om te vullen. Ook leuk om een stel eierdopjes met deze eitjes te vullen en als vaasje op tafel te zetten.

 

Het 2e sfeertje is geïnspireerd op de temporary ibiza tattoos. De basis heb ik weer wit gehouden zodat het goud en zilver er lekker uit springt.

– IBIZA STYLE –

IMG_5757 IMG_5755 IMG_5751

Ook hier ben ik weer aan de slag gegaan met de goudmarker en de krijtstift. Door het lichtval en de combi van krijt en goud geeft dat een heel feestelijk en zomers effect. Wat je ook nog net ziet is een veer die ik van een wit servet geknipt heb. Je knipt eerst de vorm van de veer uit het servet en dan knip je aan beide zijden kleine knipjes zodat je het gevoel krijgt van een veer.

IMG_5730 IMG_5733 IMG_5754

Het macramé is helemaal van nu en past heel goed bij het ibiza stijltje en is erg gaaf om in een mooie tak te hangen. Hier in het kort een omschrijving hoe makkelijk het is. Je knipt 8 gelijke delen van touw/ draad/ wol naar keuze. Je knoopt eerst alle touwtjes aan elkaar zodat dat het de grote knoop aan de onderkant wordt en knoop dan 2 touwtjes aan elkaar zodat je 4 setjes krijgt daarna knoop je van ieder setje 1 touwtje met het touwtje van het andere setje (zie foto 1) deze handeling herhaal je net zo vaak als je ei groot is. Je knoopt het rest touw aan elkaar en je macramé eihanger is klaar om op te hangen. Hou je van kleur dan zou je bij beide sfeertjes een kleuraccent toe kunnen voegen dmv het gebruik van gekleurde bloemen of servet. En als je het touw vervangt door gekleurd wol of bakkerstouw dan krijg je direct een ander effect. Ga lekker aan de slag en geniet van je mooi gedekte tafel en makkkelijke zelfmakers.

(krijtstift-hobbywinkel, craftkaarten-action, goud en zilver marker-hema, henneptouw-karwei, goud lepeltje-xenos)

You Might Also Like...

No Comments

Leave a Reply